Wie ben ik?

 
Daarom is de opvoeding  met muziek het meest te verkiezen, omdat ritme en harmonie het diepst in onze ziel binnendringen en fatsoen en gevoel voor schoonheid bijbrengen. (Sokrates)
 

 Symone Boerstoel werd in 1967 geboren te Enschede. Zij volgde haar studie viool aan het Twents Conservatorium en studeerde gedurende drie jaar bij Jaap van Zweden.

Als violiste speelt zij in diverse (project) orkesten (vaak als concertmeester) en maakt zij graag kamermuziek. Ook treedt zij regelmatig op bij harmonie-en fanfareorkesten als soliste (in binnen-en buitenland). Op haar repertoire staat o.a.: Schindler’s List(John Williams), The Story of Anne Frank (Otto M Schwarz), Kol Nidrei(Max Bruch), Adagio uit het Vioolconcert no 1 van Max Bruch, Romance van Svendsen, Romance van Dvorak,Danse Macabre (Saint Saens), Meditation uit Thaiis (Jules Massenet)….

Op dit moment is zij naast het concertmeesterschap bij ‘La Sinfonia Contea’ ook als violiste verbonden aan Het Dordts Kamerorkest, een professioneel begeleidingsorkest en als violiste aan het Nederlands Theaterorkest.

Zij heeft studio-opnames verricht voor sing/-en songwriter Joep van Leeuwen uit Amsterdam. Daarnaast heeft zij onlangs studio-opnames gemaakt voor Andre Valkemann(dialectzanger) in de studio van Dick Kemper te Doetinchem.

Daarnaast geeft zij vioolles aan Kunstwerk! Het Musiater. Ook is zij als violiste verbonden aan het Staffa Trio, een professioneel kamermuziekensemble.

Op verzoek speelt zij samen met pianist Mark Kreeftmeijer bij recepties, diners of als achtergrondmuziek.

Met organist/pianist Jan Willem Docter verzorgt zij concerten op aanvraag.

In het jaar 2014/2015 studeerde zij aan de HKU (Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht) via contractonderwijs bij Joyce Tan om haar vioolspel meer verdieping te kunnen geven en nieuwe inzichten te verwerven en een Post-HBOopleiding Methodiek. Beide studies heeft zij in juli 2015 met goed gevolg afgerond met certificaten.